ANDEBRYST MED BRINGEBÆRSJY av Trine På Gården

Middag til 4 personer

INGREDIENSER ANDEBRYST

4 andebryst fra Gårdsand i Vestfold // salt og pepper 

FREMGANGSMÅTE

Andebrystene trimmes for fett, dvs at noe av fettet som ligger på utsiden av kjøttet skjæres bort slik at andebrystet får en fin form.  Den ytterste delen av skinnet rutes med en skarp kniv. Salt og pepre på begge sider.  Stekes i varm stekepanne, uten tilsatt fett, med skinnsiden ned til skinnet blir brunt og får en fin stekeskorpe. Snu og stek litt på kjøttsiden, og legg andebrystene over i en ildfast form.  Når maten skal serveres kan andebrystene settes inn i stekeovn på 180 gr i 8–10 minutter. Bruk gjerne kjernetemperatur-måler. La det stå på 65–68 grader.  La kjøttet hvile i 10 minutter før det kuttes opp. 

INGREDIENSER BRINGEBÆRSJY 

1 dl andefond, eller kyllingfond (fås kjøpt i dagligvare på flaske) // 3 dl vann // 2 dl fryste bringebær // 1 eple  // 1 sjalottløk  // 100 gr meierismør

FREMGANGSMÅTE BRINGEBÆRSJY

Kok opp fond, vann, eple og sjalottløk. La dette koke i 30 minutter. Tilsett bringebær og la det koke i 5 minutter. Bruk stavmikser og kjør alt sammen. Sil sausen og rør inn biter med kaldt smør. Smak til med salt og pepper og kanskje en anelse sukker? Vi serverer andebryst med blomkålpuré, rosettkål, bringebær og grønnkål

TIPS! Sjekk ut Trine På Gårdens nettbutikk.

Her kan du klikke hjem eksklusive produkter rett hjem i postkassen!

 

 

Del denne artikkelen