JULETE OSTEKAKE av Trine På Gården

En herlig juleostekake med smak av pepperkaker, vanilje og klementin. En enkel og smakfull kake som ikke skal stekes.

INGREDIENSER KAKEBUNN

300 gr pepperkaker // 175 gr smeltet smør

FREMGANGSMÅTE

Pepperkakene knuses og blandes sammen med smeltet smør. Dekk bunnen av en 24 cm rund kakeform med bakepapir og fordel blandingen. Trykk bunnen flatt ned med baksiden av en skje og sett til kjøling i minimum 30 minutter. I dag har jeg laget en juleostekake med smak av pepperkaker, vanilje og klementin. En enkel og smakfull kake som ikke skal stekes.

INGREDIENSER OSTEKREM

225 gr naturell kremost  // 125 gr melis  // ½ vaniljestangfrøene // 3,5 dl kremfløte // 4 plater gelatin // 1 ss skall av appelsin  // 2 dl presset appelsinsaft 

FREMGANGSMÅTE

Pisk fløten bløt (ikke stiv) i en bolle og sett bollen kaldt. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 3 minutter Kok opp 1 dl av appelsinsaften.  Press ut vannet av gelatinplatene og smelt de i den varme saften. La blandingen stå å bli litt avkjølt, men ikke stivt. Snitt vaniljestangen og ta ut frøene. Bland frøene inn i kremosten med en gaffel.  Bland sammen kremost, melis og 1 dl appelsinsaft, til en jevn røre. 

Rør forsiktig inn kremfløten og appelsinskallet. Tilsett resten av appelsinsaften og bland alt forsiktig sammen.  Settes til kjøling i i 4-6 timer, gjerne over natta.

INGREDIENSER MARINERTE KLEMENTINER

1 liter vann  // ½ liter sukker // 1 vaniljestang // 2 kanelstang // 1 hel stjerneanis  // 6 stk hel nellik 

FREMGANGSMÅTE

Alle ingrediensene kokes opp og la de trekke i 30 min.  10 –12 klementiner skrelles og deles i biter.  Sil laken over klementinene når den er fingervarm. Avkjøles til neste dag. Ved servering tas de marinerte klementinen ut av laken og danderes pent på kaken.

 

TIPS! Sjekk ut Trine På Gårdens nettbutikk.

Her kan du klikke hjem eksklusive produkter rett hjem i postkassen!

Del denne artikkelen