Kjøkkenet er hjemmets hjerte

Foreldrene til landslagsspiller og fotballproff Håvard Nordtveit (24) har drevet Knapphus Kjøkkensenter i 25 år, og da han skulle ha nytt kjøkken, ble ingenting overlatt til tilfeldighetene.

HJEMMEKJÆR

Håvard spiller for Bundesliga-laget Borussia Mönchen-Gladbach, og bor til daglig i Tyskland sammen med sin kone Anna og deres to mopser, Sessa og Sloan. Den lille familien har også en bolig i Norge, og det var her de valgte et eksklusivt Strai Kjøkken. – Jeg har bodd i utlandet siden jeg var 17 år, men pleier alltid å dra hjem i sommer- og vinterferiene. Selv om jeg har spist mye på restaurant opp i gjennom, er ingenting bedre enn å sette seg rundt kjøkkenbordet for å nyte et hjemmelaget måltid og den fine havutsikten sammen med dem man elsker mest, mener Håvard. Og hvis det er Anna som steller i stand en matbit, sitter han gjerne på barkrakken like ovenfor med et godt glass vin. – Der kan vi være sosiale, og jeg synes virkelig at kjøkkenet er hjemmets hjerte på alle måter, sier den sympatiske fotballspilleren.

NATURLIG STIL

Boligen til Anna og Håvard er preget av elegante løsninger og lune, duse naturfarger. – Vi var innom en masse forskjellige tanker under byggeprosessen, men falt til slutt ned på et fargespekter som tar opp en del av nyansene i hagen utenfor. Ingen av oss ville ha knallfarger, og vi er veldig fornøyde med de rolige og dempede sandtonene som er her nå, forteller Håvard. Da paret skulle velge kjøkken, fikk de god hjelp av Håvards foreldre. Helt fra før han ble født, har de drevet Knapphus Kjøkkensenter, som er Strai-forhandler, og som i dag også har avdelinger i Sauda og Odda. – Vi viste ham bare plantegningen av rommet, og så tegnet pappa et forslag på hva han synes var best. Det ble med den ene tegningen, for å si det sånn, sier Håvard og ler.

PLASS TIL MANGE

Ekteparet Nordtveit har en åpen kjøkkenløsning som er sosial og enkel å komme til, og selve kjøkkenøya valgte de å lage ekstra lang og ekstra bred. – Ei stor kjøkkenøy var viktig for meg, for det er denne benkeplassen man bruker mest. Her kan to til fire personer kokkelere på en gang, slik at maten kommer fortere på bordet når gjestene er sultne. Og med en stor vaskekum, får vi også plass til de største pinnekjøttgrytene etter en sen julemiddag, beskriver Håvard. – Nedfeltet strømkabel, motoriserte skuffer og Quookeren, angrer vi heller ikke på. Ja, det er rett og slett mye genialt «knask» på dette kjøkkenet!, avslutter landslagsspiller og Bundesliga-proff Håvard Nordtveit.

Del denne artikkelen