Kjøkkenet er samlingspunktet

- Jeg er så slumpete når jeg lager mat! Ofte må jeg lage rettene på nytt før jeg legger de ut på bloggen, forteller Caroline Berg Eriksen.

Sammen med mannen Lars-Kristian Eriksen som er fotograf, når hun flere lesere enn en mellomstor norsk nettavis – daglig. – For de som ikke kjenner meg så bor jeg i Sarpsborg sammen med mann, to nydelige jenter og hunder, deler bloggeren. Caroline startet først som «Fotballfrue», men skiftet etter noen år til sitt eget navn. – Lars-Kristian la opp fotballen for å satse på fotokarrieren, og det kommer godt med for meg som trenger en del bilder i løpet av en dag, sier hun.

BARN OG MAT
Hjemme er det oftest Caroline som står for kokkeleringen, og da går det meste på slump. – Jeg er så slumpete når jeg lager mat! Ofte må jeg lage rettene på nytt før jeg legger de ut på bloggen så det ikke blir feil for leserne, ler hun. Caroline har hentet mye inspirasjon hos mamma og mimmi (mormor). – Jeg har lært så mye av dem begge, de har alltid vært glade i å lage mat og å være på kjøkkenet har på en måte vært en del av oppveksten. Pinterest og sparring med storesøster er også utømmelige kilder til inspirasjon, deler bloggeren.

MYE PLASS PÅ KJØKKENET
Når vi spør hva som gjør kjøkkenet til et godt sted å være, kommer svaret kjapt. – Plass! Masse benkeplass og en kjøkkenøy hvis det er mulig. Det holder vi faktisk på å planlegge i disse dager. Vi har savnet et sted hvor alle kan samles for å spise – det er ikke alltid så praktisk å bruke spisestuen til alle måltider, erklærer Caroline. Morgenkaffen nytes på sittebenken med stort vindu og deilig utsikt. – Kjøkkenet er det rommet vi oppholder oss aller mest, forteller Caroline med et smil om munnen.

 

FØR OG ETTER: Sjekk ut Carolines nye garderobe fra Strai her - absolutt verdt en titt! 

 

FROKOST FOR FOLK I FARTA: CAROLINES OPPSKRIFTER

«ON THE GO» BREKKIE MUFFINS
Det finnes mange varianter av muffins du kan lage dagen før som er gode å ha med seg i bilen. Personlig elsker jeg røket laks, egg og fetaost i kombinasjon. Pakket sammen i en muffins blir det perfekt lunsj for deg som er på farten. Her får du oppskriften!

5 store egg
100 gram arla apetina feta
En neve bladspinat
100 gram røkt laks

Sett ovnen på 170 grader. Hakk opp bladspinaten, del opp laksen og fetaosten. Pisk sammen eggene og rør inn ingrediensene. Salt og pepper etter behov. Stekes i rundt 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekt.
Godt til frokost eller lunsj!

YOGHURT PÅ PINNE
Yoghurt med litt honning, friske bær og hjemmelaget granola er min store frokostfavoritt. En populær variant er å servere frokosten som ispinne i stedet for i skål!

4 dl. yoghurt
1.5 – 2 dl. mandelmelk eller annen melk
4 ss. honning
Friske bær
Granola

Bland sammen yoghurt, melk og honning. Visp godt og hell over i ispinneformer. Dytt noen bær ned i hver ispinneform, jeg brukte blåbær og bringebær. Bland ønsket mengde granola sammen med litt honning slik at det klistrer seg sammen og topp ispinneformene med dette før du har på lokket og dytter inn pinnene. Frys ispinnene i minst 5-6 timer før du nyter dem!

Få 25% på alle våre kjøkken frem til 17. februar! Les mer om kampanjen her! 

Del denne artikkelen