Landlig kjøkken med moderne vri

Hilde Hauge er interiørkonsulent og opphavskvinnen til bloggen «Feien & fjong» der hun deler og diskuterer innredning og tilbehør til hjemmet med likesinnede. Familiens nye kjøkken bærer preg av denne interessen, og Hilde landet raskt på Strai Kjøkkens kvalitetsløsninger. 

Hilde bor på en gård i Ryfylke med mannen Joar Hauge og barna Jonah (5) og Frida (3). De overtok gården, som Joar er vokst opp på, ved nyttårstider i 2008. Kort tid etter innflytning gikk ekteparet i gang med å planlegge nytt kjøkken.  – I og med at vi bor på en gård, ønsket vi en landlig stil i kombinasjon med funksjonelle og moderne løsninger. Valget falt på Premium Malt Shaker Hvit og en stil som man kanskje kan kalle skandinavisk, med landlige innslag, forteller Hilde Hauge. 

– På kjøkkenet syns jeg det er koselig å lage egne soner, påpeker hun. – Benkene skal ikke være overfylte, men det må heller ikke være for tomt. Det skal se litt levende ut, syns jeg. I det ene hjørnet har hun derfor en egen «kaffesone» med kaffemaskin og et fat med kopper lett tilgjengelig, samt sjokoladestrø som hun må ha til moccaen sin. Hilde er ellers av den oppfatning at krydder, oljer og stekeredskaper ikke trenger å være rot: – Bruk for eksempel en fin krukke til redskaper og krydderkverner. Mange oljeflasker kan være dekorative i seg selv, eventuelt kan du bruke oljekaraffel, sier hun.

På det store og praktiske kjøkkenet er det en lang kjøkkenøy som blir brukt i stedet for kjøkkenbord. Her er det plass til seks stoler; ved større anledninger brukes spisebordet i stua. Øya er ifølge Hilde stor og god ved baking, og kjøkkenmaskinen er plassert rett bak i et miksmasterskap som gjør den lett tilgjengelig. Hun sier at det tok lang tid og nøye planlegging for å komme frem til denne løsningen, men at hun nå har fått et kjøkken utenom det vanlige. For å kunne ha det så åpent som mulig, lagde hun åpningen inn til stua litt større, droppet høyskap og brukte istedet to lave overskap oppå hverandre for å få litt større avstand mellom benkeplate og overskap. 

– I stedet for kjøleskap, har vi kjøleskuff, fortsetter den engasjerte bloggeren. – Jeg er virkelig overrasket og imponert over alt vi får plass til skuffen. I tillegg er den hvite silgranittvasken fra Blanco med skjærefjøl i glass med på å løfte kjøkkenet, det samme kan sies om wokplaten og kombidampovnen med oppskriftsprogram og steiketermometer som gjør det lett å lage god mat, konstaterer hun.  – Alt i alt er vi veldig fornøyd med kjøkkenet vårt. Det har stil og særpreg, samtidig som det er åpent og har mange praktiske løsninger og finesser. Strai Kjøkken har gode produkter, bredt utvalg og solid fagkompetanse og vil være et naturlig valg også neste gang jeg skal modernisere kjøkkenet, avslutter hun.

Del denne artikkelen