RISKREM MED MANDELFLARN av Trine På Gården

 

INGREDIENSER RISKREM

4 dl risgrøt, temperert // 6 dl kremfløte // ½ vaniljestang – kun frøene // 100 gr sukker

FREMGANGSMÅTE

Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Bland vaniljefrøene og sukkeret sammen med kremfløten og pisk det bløtt, ikke helt stivt. Rør opp risgrøten og vend kremen inn i grøten. Strø gjerne skivede mandler på toppen og server med den deilige kirsebærsaus fra "Trines utvalgte". Den finner du i nettbutikken under "Hermetisert".

MANDELFLARN

INGREDIENSER MANDELFLARN

100 gr ekte smør // 100 gr skåldete og finhakkede mandler // 100 gr sukker // 1 ts glukose // 2 ss kremfløte // 2 ss hvetemel

  FREMGANGSMÅTE

Sett stekeovnen på 150 grader. Smelt smøret. Rør sukkeret inn i smøret og varmer opp til kokepunktet. Avkjøl blandingen litt før du rører inn mandler, fløte, glukose og hvetemel. Sett kakene på plate med en teskje. Bruk en hel teskje røre per mandelflarn. Husk å beregne god plass, for kakene flyter veldig ut. Kakene stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl de varme kakene litt før de tas av platen. Hvis du ønsker å forme kakene, kan du bøye dem over en kopp, eller en kjevle mens de fortsatt er litt varme. Da får du fine "skåler" som kan fylles med riskrem, is eller annet godt.

Nyt!

 

TIPS! Sjekk ut Trine På Gårdens nettbutikk.

Her kan du klikke hjem eksklusive produkter rett hjem i postkassen!

Del denne artikkelen