Rom for kjøkkenglede

For Hans Christian Gjestvang og Tonje Knapp er kjøkkenet mye mer enn et sted der det tilberedes mat. Med tanke på hvor romslig kjøkkenet deres er, og hvor flott det har blitt, er det ikke vanskelig å skjønne at familien tilbringer mye tid på sitt nye kjøkken. Hans Christian (41) og Tonje (36) bor sammen med sistnevntes ti år gamle datter My på en stor og staselig gård på Skreia i Østre Toten kommune. Huset har to fulle plan 200 kvm. hver, i tillegg til to loftsetasjer og full kjeller, og kjøkkenet er på 45 kvm. 

– Jeg overtok gården i 1995 og har siden den gang modernisert huset i flere omganger. Kjøkkenet er også betydelig utvidet og vi har lagt mye arbeid for å tilpasse kjøkkenet til husets stil og tradisjoner, sier Hans Christian Gjestvang.  – Kjøkkenet er på en måte hjertet i hele huset. Siden kjøkkenet er stort, var vi opptatt av praktiske løsninger og ikke minst funksjonalitet slik at vi fikk en effektiv arbeidssone uten å måtte løpe langt under vanlig kjøkkenarbeid, opplyser han.  – Vi ville ha noe som var litt annerledes, basert på ekte håndverk og gode materialer. I tillegg ønsket vi det lyst og trivelig, og alt dette oppfylte Strai på en fortreffelig måte, supplerer samboer Tonje Knapp. 

Hans Christian forteller at han ble anbefalt Strai gjennom venner som hadde meget gode erfaringer med daglig leder Roger Strandvik hos Strai Kjøkken på Gjøvik.  – Han var ekstremt bra på oppfølging og fant raskt fram til løsninger som vi likte. Han jobbet effektivt og fant det vi ønsket innenfor våre kostnadsrammer. Vi hadde på forhånd et budsjett og da måtte vi trekke fra og legge til der vi mente det passet oss. Resultatet ble til slutt helt optimalt, og vi føler vi fikk et kjøkken helt utenom det vanlige, avslutter Hans Christian Gjestvang.

Del denne artikkelen