Urtedampet blåskjell med basilikum-vinaigrette ala Trond Moi

Ingredienser til 4

2 kg blåskjell I 1 kinesisk hvitløk I 1 sjalottløk I 1 fennikel I 1 glass hvitvin I 1 rødløk I 1 vårløk I 2 klasetomater

Vinaigrette

1/3 potte basilikum I 1 kvast gressløk I 1 ts dijonsennep I saft av 1 sitron I 3 dl olivenolje I salt og pepper

Slik gjør du:

1. Skyll blåskjellene godt. Kontroller at de er gode ved å lukte på dem og sjekke hvert skjell.

2. Finhakk hvitløk, sjalottløk og fennikel og ha dette sammen med blåskjellene i en tett langpanne. Sett det på 100 graders damp i ca. 8 minutter.

3. Sprinkle over finsnittet rødløk og vårløk og ha på grovhakkede tomater.

4. Ha alle ingrediensene til vinaigretten i en blender og miks godt. Smak til med salt og pepper. Hell denne over blåskjellene og pynt med friske urter.

Server med toast ved siden av, gjerne gratinert med parmesanost.

Del denne artikkelen