17. sep 2020 kl 14:45

Ga nytt liv til gammel sjarm

I 2009 flyttet Rasmussen-familien på fem inn i drømmehuset fra 1920. Siden den gang har rom for rom fått smake malerkosten, og kjøkkenet har fått nytt liv med lys og lekker Strai-innredning.

17. sep 2020 kl 14:45

Kjøkkenet ble ferdig på nyttårsaften samme året som vi flyttet inn, det var noe av det første vi tok tak i, forteller Maria, som jobber i barnehage, driver nettbutikken miasinterior.no og tar interiørkonsulent-utdannelse hos NKI.

Hun bor på Fevik sammen med ektemannen Anders og barna Madelén (10), Nicholas (6) og Isabella (1).

– Vi har vært opptatt av å få tilbake husets gamle sjarm, med malte tregulv, panel på veggene og bjelker i taket. Stilen på huset er lys og landlig med røffe innslag, og det var viktig at kjøkkenet matchet dette, sier hun.

PRAKTISKE LØSNINGER

Typisk for gamle hus, har også Maria og Anders’ hjem små rom. Derfor var funksjonalitet og plassutnyttelse to viktige punkter på lista når kjøkken skulle velges. Paret gikk for kjøkkenet Malt Fylling Hvit.
– Kjøkkenet er ikke stort, og vi måtte tenke praktiske og effektive løsninger. Vi gikk for en kombinasjon av overskap og åpne hyller, og en høybenk med barstoler som gjør seg veldig bra som frokostplass, forteller hun.

– Vi ville ha fronter med profiler med rette hjørner, som vi syns passer resten av huset, sier Maria. Benkeplaten er av heltre eik, malt for å matche gulvet. Det lekre Smeg-kjøleskapet i lyseblå gir ekstra personlighet til det lyse og landlige kjøkkenrommet.

HVA ER DU ALLER MEST FORNØYD MED?

– Jeg er utrolig fornøyd med både barbenken og innredningen generelt på kjøkkenet. Den kler huset godt, er tidløs, og ikke en stil man fort blir lei av.