Samles rundt kjøkkenøya

Kjøkkenplanleggingen starter med blank ark, men en ting var sikkert: Gry-Heidi og familien ville ha en kjøkkenøy. I dag samles familien rundt "øya" i sitt nye kjøkken for å bake, gjøre lekser eller ta en kopp kaffe – akkurat slik de ønsket

17. sep 2020 kl 14.45

I januar 2014 flyttet familien på fire inn i det nyreiste funkishuset i Sarpsborg.

– Vi startet planleggingen med blanke ark, og gikk til flere forhandle- re for tegninger og pristilbud. Etter å ha fått de ulike forslagene, falt valget på Strai, forteller Gry-Heidi. Hun jobber som lærer på Tindlund barneskole, mens mannen Laurentiu jobber i Røde Kors. Sammen har de barna Fabian (14) og Theo (11).

LEKER MED KONTRASTER

Gry-Heidi beskriver kjøkkenet som åpent og funksjonelt. Paret ønsket seg hvitt interiør, men tanken på å bryte opp med en kontrastfarge virket spennende. Valget falt på en kombinasjon av fargene hvit og lakris i modellen Eik Horisont.

– Hele huset er i sort, grått, hvitt og eik, og vi ville at kjøkkenet skulle matche dette. Det var viktig at kjøkkenet ble åpent og funksjonelt; målet vårt var at både familien og gjester får lyst til å oppholde seg på kjøkkenet. Og slik har det heldigvis blitt, forteller Gry-Heidi.

FOKUS PÅ DETALJENE

Kjøkkenveggene er malt lyse, og kontrasteres med en vegg sorte, håndtaksfrie høyskap med innfelt kaffemaskin, steke-/dampovn og kombimikroovn. Den store kjøkkenøya har hvit benkeplate og koketopp, og rommer flere store skuffer og skap i bunn. Et dob- belt kjøleskap i stål er innfelt i veggen under trappen.

– Vi er veldig fornøyde med den jobben Strai Sarpsborg har gjort. De hjelper til, finner gode løsninger og har alltid god tid til oss, forteller hun.

Info & personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info