Strai Kjøkken i BREEAM NOR-bygg: Bærekraftig design og funksjonalitet

 

BREEAM NOR (Norwegian Green Building Council) er en anerkjent sertifiseringsordning som evaluerer bygningers bærekraftige praksis. Når det gjelder kjøkken i BREEAM NOR-sertifiserte bygg, blir det lagt vekt på både design og funksjonalitet, samtidig som man tar hensyn til miljøet.

 

Energieffektive hvitevarer
Et kjøkken i et BREEAM NOR-bygg krever høye standarder for energieffektivitet. Dette oppnås ved å velge energieffektive hvitevarer, som komfyrer, kjøleskap og oppvaskmaskiner som er merket med energiklassifisering. Kjøkkenventilasjon blir også designet og utviklet for å minimere energiforbruket, ved å regulere luftstrømmen og optimalisere luftkvaliteten.


Krav til inneluftskvalitet
Inneluftskvalitet er en viktig faktor som tas i betraktning når det gjelder kjøkken i BREEAM NOR-sertifiserte bygg. HEA 02-kriteriet for inneluftskvalitet er fokusert på å skape et helsevennlig og komfortabelt inneklima for brukerne. For å oppfylle HEA 02-kravene, blir kjøkken i BREEAM NOR-bygg designet for å sikre god luftkvalitet.

Materialvalg og bruk av kjemikalier vurderes nøye for å redusere innendørs luftforurensninger. Kjøkkenleverandører og produkter som velges, blir vurdert ut fra deres lave VOC-utslipp (flyktige organiske forbindelser) og bruk av miljøvennlige materialer. Dette bidrar til å opprettholde en sunn inneluftkvalitet og reduserer eksponeringen for helseskadelige stoffer.

Ved å prioritere inneluftskvalitet i kjøkkenet, sørger BREEAM NOR-sertifiserte bygg for et helsefremmende og behagelig miljø for de som bruker kjøkkenet. Dette gir en trygg og trivelig atmosfære for matlaging og spising, samtidig som det bidrar til at kjøkkenet er et godt sted å være.

Resirkulerbare og fornybare materialer
Materialvalg spiller en viktig rolle i kjøkkenets bærekraftige design. BREEAM NOR setter fokus på bruk av resirkulerbare og fornybare materialer. Dette inkluderer benkeplater, skapdører og skrog laget av bærekraftige materialer som treverk fra ansvarlig skogbruk og resirkulerte materialer som stål eller glass. Kjøkkenleverandører som velges for BREEAM NOR-prosjekter, blir ofte vurdert ut fra deres miljøvennlige produkttilbud og bærekraftige produksjonsmetoder.

 

Godt system for avfallshåndtering
God avfallshåndtering og resirkulering er også nøkkelkomponenter i kjøkkenet i et BREEAM NOR-bygg. Dette innebærer å ha tilstrekkelig avfallssorteringssystem og tilrettelegging for resirkulering av materialer som plast, papir og glass. Kjøkkenutstyret kan også være utformet for å være enkelt å vedlikeholde og reparere, noe som bidrar til å forlenge levetiden og redusere behovet for utskifting.


Praktisk og funksjonell planløsning
Kjøkkenet i et BREEAM NOR-bygg handler ikke bare om bærekraft, men også om funksjonalitet og brukeropplevelse. Det er viktig å optimalisere planløsningen for effektiv bruk av kjøkkenet og tilrettelegge for enkel tilgang til nødvendige redskaper og praktisk oppbevaringsløsninger. Naturlig belysning og ventilasjon er også aspekter som vurderes for å skape et behagelig og helsevennlig miljø. Det er også et viktig poeng at sluttkunden skal være med å velge ut og designe sin løsning slik at kjøkkenet oppfyller kundens ønsker og behov, og dermed får et langt liv.

Kort oppsummert så er målet med BREEAM NOR-bygg å kombinere bærekraftig design og funksjonalitet. Med fokus på energieffektivitet, miljøvennlige materialer, avfallshåndtering og optimal brukeropplevelse, er kjøkkenet en integrert del av et helhetlig bærekraftig byggkonsept.

 

Strai Kjøkken leverer til flere Breeam Nor prosjekter:


Lumber Teknologipark


Amalienborg Brygge


De tre søstre - Kanalbyen

 

Info & personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info