Strai Kjøkken i BREEAM NOR-bygg: Bærekraftig design og funksjonalitet

 

BREEAM NOR (Norwegian Green Building Council) er en anerkjent sertifiseringsordning som evaluerer bygningers bærekraftige praksis. Når det gjelder kjøkken i BREEAM NOR-sertifiserte bygg, blir det lagt vekt på både design og funksjonalitet, samtidig som man tar hensyn til miljøet.

 

Energieffektive hvitevarer
Et kjøkken i et BREEAM NOR-bygg krever høye standarder for energieffektivitet. Dette oppnås ved å velge energieffektive hvitevarer, som komfyrer, kjøleskap og oppvaskmaskiner som er merket med energiklassifisering. Kjøkkenventilasjon blir også designet og utviklet for å minimere energiforbruket, ved å regulere luftstrømmen og optimalisere luftkvaliteten.


Krav til inneluftskvalitet
Inneluftskvalitet er en viktig faktor som tas i betraktning når det gjelder kjøkken i BREEAM NOR-sertifiserte bygg. HEA 02-kriteriet for inneluftskvalitet er fokusert på å skape et helsevennlig og komfortabelt inneklima for brukerne. For å oppfylle HEA 02-kravene, blir kjøkken i BREEAM NOR-bygg designet for å sikre god luftkvalitet.

Materialvalg og bruk av kjemikalier vurderes nøye for å redusere innendørs luftforurensninger. Kjøkkenleverandører og produkter som velges, blir vurdert ut fra deres lave VOC-utslipp (flyktige organiske forbindelser) og bruk av miljøvennlige materialer. Dette bidrar til å opprettholde en sunn inneluftkvalitet og reduserer eksponeringen for helseskadelige stoffer.

Ved å prioritere inneluftskvalitet i kjøkkenet, sørger BREEAM NOR-sertifiserte bygg for et helsefremmende og behagelig miljø for de som bruker kjøkkenet. Dette gir en trygg og trivelig atmosfære for matlaging og spising, samtidig som det bidrar til at kjøkkenet er et godt sted å være.

Resirkulerbare og fornybare materialer
Materialvalg spiller en viktig rolle i kjøkkenets bærekraftige design. BREEAM NOR setter fokus på bruk av resirkulerbare og fornybare materialer. Dette inkluderer benkeplater, skapdører og skrog laget av bærekraftige materialer som treverk fra ansvarlig skogbruk og resirkulerte materialer som stål eller glass. Kjøkkenleverandører som velges for BREEAM NOR-prosjekter, blir ofte vurdert ut fra deres miljøvennlige produkttilbud og bærekraftige produksjonsmetoder.

 

Godt system for avfallshåndtering
God avfallshåndtering og resirkulering er også nøkkelkomponenter i kjøkkenet i et BREEAM NOR-bygg. Dette innebærer å ha tilstrekkelig avfallssorteringssystem og tilrettelegging for resirkulering av materialer som plast, papir og glass. Kjøkkenutstyret kan også være utformet for å være enkelt å vedlikeholde og reparere, noe som bidrar til å forlenge levetiden og redusere behovet for utskifting.


Praktisk og funksjonell planløsning
Kjøkkenet i et BREEAM NOR-bygg handler ikke bare om bærekraft, men også om funksjonalitet og brukeropplevelse. Det er viktig å optimalisere planløsningen for effektiv bruk av kjøkkenet og tilrettelegge for enkel tilgang til nødvendige redskaper og praktisk oppbevaringsløsninger. Naturlig belysning og ventilasjon er også aspekter som vurderes for å skape et behagelig og helsevennlig miljø. Det er også et viktig poeng at sluttkunden skal være med å velge ut og designe sin løsning slik at kjøkkenet oppfyller kundens ønsker og behov, og dermed får et langt liv.

Kort oppsummert så er målet med BREEAM NOR-bygg å kombinere bærekraftig design og funksjonalitet. Med fokus på energieffektivitet, miljøvennlige materialer, avfallshåndtering og optimal brukeropplevelse, er kjøkkenet en integrert del av et helhetlig bærekraftig byggkonsept.

Strai Kjøkken leverer til flere BREEAM NOR prosjekter:

Lumber Teknologipark

 

Les mer

Amalienborg Brygge

 

Les mer

De tre søstre - Kanalbyen

 

Les mer

Våre kjøkken som oppfyller BREEAM NOR kravene:

Dalen

Dalen; slitesterk, miljøvennlig og rimelig.
Dalen er en moderne og tidløs kjøkkenmodell til en meget gunstig pris. Modellen har en glatt og stilren overflate, er robust og tåler hardt bruk. Den leveres i fem tidsriktige farger og dekorer. Dalen lever opp til Breeam-kravene og egner seg derfor godt til ulike prosjekter. Frontene er laget av 76 prosent resirkulert materiale med 16 millimeters kjerne av spon. Modellen vil også fungerer godt til vaskerom, garderobe og bad.

Dalen kommer i fem ulike utførelser: Sand Beige, Dark Taupe. Premium White, Pearl Grey og
Light Lakeland Acacia.

 1. Moderne

Tromsø

En allsidig og tidløs slett modell som gir et minimalistisk uttrykk. Modellen er tilgjengelig i fem malte utførelser;
Strai Northern Mystic, Strai Form, Strai Comfort Grey, Strai Kritt og Strai Washed Linen.

Et prisgunstig alternativ med 16 mm fronttykkelse i MDF.
Tromsø er en av våre modeller som er godkjent for bruk i BREEAM NOR prosjekter.

 1. Moderne

Femunden

Femunden har en overflate som gjengir trestruktur og -mønster på en naturtro måte. Her får du det beste fra to verdner: holdbarhet og stabilitet fra slitesterk melamin i kombinasjon med struktur og fargespill vi kjenner fra ekte tre.

Velg mellom stående og liggende trestruktur.

Denne modellen får du i fire ulike melaminfarger: Mørk Brun Eik Dekor, Sort Eik Dekor, Lys Eik Dekor og Natur Eik Dekor.

 1. Moderne

Svalbard

En bestselger som kan kombineres i utallige varianter og farger. Modellen kjennetegnes av stram design og funksjonelle, glatte overflater. Modellen er tilgjengelig i alle våre standard- og NCS malingsfarger.

 1. Moderne

Besseggen

Besseggen er elegant og moderne med gjennomtenkt design. Overflate i eikefinér som er børstet for å få fram treverkets spesielle struktur. De underlimte gripelistene i heltre eik er en integrert del av kjøkkenet. Modellen er tilgjengelig i alle våre standard beisfarger.

 1. Moderne

Bygdøy

Vår nye designklassiker Bygdøy!
Med fokus på nordisk design og tidløs eleganse er det med stolthet vi lanserer vår aller nyeste modell Bygdøy. Det stramme og moderne designet mykes opp av den vakre trestrukturen og gir et sofistikert uttrykk. Treets naturlige skjønnhet er med på å skape et varmt og innbydende rom. Den smale rammen i massiv eik gjør Bygdøy til en solid og slitesterk modell.
Bygdøy tilbys i våre 10 ulike beisutførelser.

 1. Moderne
 2. Klassisk

Vinje

Vinje er en slett modell i ask. Frontene har stående treretning, noe som får frem treets grove struktur og årringer på en virkningsfull måte. Modellen er tilgjengelig i alle våre standard - og NCS malingsfarger og beisfarger.

 1. Moderne

Lyngen

Lyngen kommer med en helt ny malt overflate. Fløyelsmyk og samtidig motstandsdyktig mot riper og slitasje. Et moderne og stilrent kjøkken som er lett å rengjøre og vedlikeholde. Det er ABS kantlist på denne modellen. Lyngen fås i syv ulike utførelser.

 1. Moderne

Lista

Lista er en elegant og funksjonell modell. Med sine rene linjer og slette fronter i børstet eikefinér vil denne modellen gi et levende og moderne uttrykk. Modellen er tilgjengelig i malt, lakkert og beiset utførelse.

 1. Moderne

Lysefjord

Denne kjøkkeninnredningen er inspirert av selveste Preikestolen og den fantastiske utsikten til Lysefjorden. Alle detaljer, fra kjøkkenplater og kjøkkenfronter til de elegante, smale rammene er utformet med klassisk eleganse og varighet som rettesnor. Lysefjord er moderne kjøkkendesign og kjøkkeninspirasjon du må se og kjenne på før du skaffer deg nytt kjøkken. Kjøkkenet er en av våre mest populære modeller og kan fås i alle våre standardfarger, samt alle NCS-farger.

 1. Klassisk
 2. Moderne