17. sep 2020 kl 14:45

Å skape et hjem

Stilen i huset er litt som meg: rolig og stille, heller mot «det trygge» med et lite innslag av vågemot, smiler Hanne – også kjent som @frutorressen på Instagram.

17. sep 2020 kl 14:45

I et hvitmalt hus på Vigeland møter vi Hanne, Paul Kristian og lille Lydia (1). De lever i et selvbygget hus omgitt av hvitt, svart og innslag av natur. Typisk nordisk stil, med andre ord. Her har de skapt seg hjem, her har de blitt en familie på tre. 

Paul Kristian er snekker og har bygget huset selv, på tomten til foreldrenes gård. Hanne har dermed alltid bodd med håndverker i hus, og mimrer: – Min far var også håndverker slik som min mann. Jeg husker hvordan min far kom hjem hver dag og satte en svær plastpose med  den gigantiske termosen og enorme matboksen i, oppå kjøkkenbenken. Og der ble den stående. Hanne har sørget for å lage en ekstra mye skapplass for å kunne sette ting vekk. –  Jeg må ha ting bort fra benken, ellers får jeg fnatt!, erklærer hun, og trekker ut en skuff hvor alle Lydias tåteflasker står til tørk på et kjøkkenhåndkle.

ORDEN MED SKUFFER

Når man har kjøkken og stue i ett, kreves en harmoni over det hele. Overflater må holdes ryddig, det kan ikke stå skitne gryter på benkeplatene eller brukte tallerkener på spisebordet. For å åpne opp og slippe inn lys og luft droppet Hanne overskap.

Løsningen: skuffer. – Mitt beste tips for å holde det ryddig, er skuffer. Mange, store skuffer. Jeg elsker skuffer!

Tradisjoner og høytid har allerede fått god plass i kjøkkenets historie. Foruten å håndtere bevertning i dåp for over 20 personer, har storfamilien vært samlet på kjøkkenet på både julaften og lille julaften. Selvfanget hummer på lille julaften, og selvfisket torsk på julaften. Paul Kristian jakter og kommer hjem med kjøtt, mens Hanne elsker å bake. Jeg innviet kjøkkenet med å bake brød, forteller hun. Å samle familien rundt bordet til et selvberget måltid er noe hun har drømt om underveis i ventetiden før det nye hjemmet sto ferdig. Huset tok halvannet år å bygge og ga dermed god tid til dagdrømmer.

Kjøkkenmodellen til Hanne og Kristian heter Blindleia. Sjekk flere bilder av modellen Blindleia her!