17. sep 2020 kl 14:45

Admiralens kjøkken

Kjøkkenøya gav Admiral P og kona Timme en ny og inspirerende mathverdag.

17. sep 2020 kl 14:45

HVEM BOR HER?

NAVN:
Philip Boardman/Admiral P, ektefellen Timme Shisali og deres to barn
YRKE: Reggae-artist
BOR: Askim
FAVORITT: Kjøkkenøya
BESTE TIPS: Kos deg på kjøkkenet!

– Jeg har faktisk lagt på meg etter vi fikk kjøkkenet! Timme lager mye mer mat nå enn før. Admiral P, eller Philip Boardman som han heter, har nytt kjøkken fra Strai. Og selv om det er ektefellen Timme Shisali som i all hovedsak utfolder seg med matlagingen, drypper det også på den zambisk-norske musikeren som det norske folk har blitt ekstra glad i etter deltagelsen i «Hver gang vi møtes» på TV.


STAS MED FINESSER

Da de skulle gå til innkjøp av kjøkkenet, fikk Timme ganske frie tøyler. Men én ting var de skjønt enige om: – Det var veldig viktig med kjøkkenøy! Vi har begge ønsket oss en sånn øy. Der kan vi spise frokost, jeg kan chille med dataen ... jeg tror det er øya vi er aller mest fornøyd med sånn i ettertid, den bruker vi mye hver dag, sier den ruvende reggaeartisten. – Timme la nok også mye vekt på skapplass, tror han. Skapdører og skuffer uten håndtak hvor man bare trykker på dem, er også en fiffig finesse på det nye kjøkkenet – Det er ganske stas!, smiler han.

AFRIKANSK UTEGRILL I ASKIM

Etter en oppvekst i Zambia hvor han flyttet til Norge i en alder av 13, har han opplevd kontraster også på kjøkkenet. Først og fremst er kjøkkenene som regel enklere utstyrt i Zambia. – I Afrika bruker man jo mye mer krydder i maten enn i Norge. Dessuten lages maten utendørs, både i byen og i landsbyer. Man bruker en liten grill som kalles mbaola. På grillen hiver man både kjøtt og kylling, og så lager man nshima (en slags maisgrøt, også kalt Zambias nasjonalrett) og en del sideretter.

Vi brukte kun mbaola her i Askim frem til vi fikk kjøkkenet på plass! Vi lagde faktisk mat utendørs ganske lenge, forteller den matglade musikeren. Ekteparet hadde tatt med seg den lille grillen fra en ferie i Zambia.

KJØKKENKOS

Nå foregår altså matlagingen for det meste innendørs. Og allerede har det formet seg gode minner: – For en måned siden feiret vi bursdagen min på kjøkkenet. Timme lagde kjempemye mat og vi var vel en 15 gjester. Det var veldig koselig, og god mat. Og kos er viktig på et kjøkken, i følge admiralen.

– Mitt beste tips til de som skal ha nytt kjøkken er å bruke god tid på å finne ut hvordan du vil ha det, men aller viktigst: kos deg i det nye kjøkkenet ditt.