Engler daler ned i sjy

17. sep 2020 kl 14:45

4 PORSJONER

  • 750 g lammekjøtt (lår eller bog)
  • 5 dl appelsinjuice
  • 1 skrell appelsinskall
  • 2 fennikler
  • 2 gulrøtter
  • 1⁄2 l vann
  • 3 ss finhakket frisk basilikum
  • 1⁄2 dl ekstra god olivenolje
  • Smør til steiking
  • Appelsinfileter til pynt
  • Salt og pepper

Krydre lammekjøttet med salt og pepper. Brun det godt i smør i ei jerngryte.

Tilsett appelsinjuice- og skall, samt fennikel og gulrot i strimler. Tilsett vann. Kok opp, og la det småkoke under lokk i 20 minutter.

Ta ut kjøttet, og legg det til side. Smak til buljongen med basilikum, salt og pepper.

Rør inn olivenoljen. Skjær kjøttet i strimler når det er kaldt nok til å ta i. Fordel grønnsaksbuljong og grønnsaker i dype tallerkener.

Appelsinskallet skal ikke spises. Legg kjøttet over grønnsakene, og pynt med appelsinfileter.

Info & personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info