17. sep 2020 kl 14:45

Huset fullt av Strai

Marit gikk likegodt for Strai-løsninger i hele huset.

17. sep 2020 kl 14:45

Hun er billedkunstner og lar seg inspirere av naturen. Huset ligger i skogkanten. Atelieret ligger i tredje etasje med store vinduer ut over naturterreng.

HVEM BOR HER?

NAVN: Marit Solum Småskjær, Geir Småskjær, to barn og en hund
YRKE: Billedkunstner
BOR: Drammen
FAVORITT: Den grønne kjøkkenhetten
BESTE TIPS: Sørg for kompetanse hos kjøkkenleverandøren
FØLG: maritsolum.no

 

– Naturen og menneskene jeg møter på tur er min viktigste inspirasjonskilde, sier hun. Jeg samler underlagsmateriale med fotografering, tegner ute, observerer og nyter energien fra gammel skog, trær, grener, farger, lys, skygger, vann… Jeg er opptatt av å formidle følsomheten og spenningen som oppstår i farger, kontraster, mellomrom og linjer. Kjøkkenet er todelt med lyse overskap og grå underskap. Den grønne kjøkkenviften fra Eico er valgt for å gi kjøkkenet et blikkfang.

 

OVERRASKER MED FARGER

Og Marit Småskjærs fargefilosofi gjenspeiles i interiøret: naturfarger og glass, men med innslag som overrasker. – Overraskelser og effekter liker jeg, sier Marit, som i tillegg til å være billedkunstner har en karrierefortid i reklamebransjen. – Badet er knallrødt. Og i det grå kjøkkenet med store vindusflater smeller en grønn kjøkkenhette til med et gledeshyl. – Det måtte bare bli den. Mannen min lekte egentlig med tanken på et oransje innslag, men da vi så den grønne var det helt åpenbart at det var den vi skulle ha, ler hun.

MØTET MED STRAI

– Alt var ferdig tegnet da jeg gikk ut for å besøke kjøkkenleverandører. Det jeg la vekt på var hvordan jeg ble møtt av personalet.– Det var veldig stor forskjell på kompetanse og service, det var faktisk det aller tydeligste forskjellen i alle møtene – og derfor endte jeg opp med Strai, forteller Marit.

EKSTRA STORE ARBEIDSFLATER

Som billedkunstner jobber hun på lerret og papir med akryl, blyant, blekk og kull. Kokkekunstneren i henne bruker derimot kjøkkenet hyppig. På de store kjøkkenbenkene har hun tryllet frem mye mat til mange mennesker. Hun elsker å lage mat,mens mannen samler på vin. Det er en vellykket kombinasjon: – Her i huset har vi mange og gode måltider. I det siste har vi hatt flere familiemiddager med over tjue mennesker til bords, forteller hun. – Og påfallende mange kommenterer kjøkkenet og lurer på hvem produsenten er, sier hun.

Marit har også montert kjøkkenbenk i atelieret sitt. Maleriet på bildet heter "Smak av sommer".

Info & personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info
Scroll down