17. sep 2020 kl 14:45

Hvordan dampovnen redder hverdagen din

En stekeovn med dampfunksjon kan spare deg for mye hodebry etter jobb. En slags reddende engel i hverdagen?

17. sep 2020 kl 14:45

Dampkoking er ikke et nytt fenomen. Snarere tvert i mot. Dampkoking stammer fra en flere tusen år gammel tradisjon med røtter i Kina. Der ble det lenge før vår tidsregning brukt doble kokekar for å koke maten adskilt fra vannet. I dag har vi fått dampen opp av gryta og inn i en ovn. 

Du kan få fatt i en enkel dampovn, som kun gjør nettopp det; damper. Du kan kjøpe en stekeovn med damp som tilleggs- funksjon, eller du kan til og med kjøpe en kombinert steke, mikro og dampovn! For en fantastisk teknologi! Dette gjør dampkoking enklere enn det noen gang har vært.

Damping av pinnekjøtt, damping av fisk, koking av poteter og ris og damping av grønnsaker, er gode eksempler på hva damp- ovnen fungerer supert til. Og det beste av alt er at du kan gjøre det meste samtidig!

Skal du for eksempel lage laks med ris og grønnsaker, så kan både risen, grønnsakene og fisken dampes samtidig. På denne måten slipper du en del oppvask og gjør i tillegg selve matlagingen enda et lite hakk enklere.

Visste du for eksempel at du kan ta lakse-pakninger i plast rett inn i dampovnen uten å i det hele tatt åpne pakken? Snakk om enkel middag!