17. sep 2020 kl 14:45

Pusse opp badet? Dette må du huske før du setter i gang!

Nordmenn er i verdenstoppen når det kommer til oppussing. Er det baderommet som står for tur, er det ekstra viktig å planlegge godt før du går i gang. Men hvor skal du starte?

17. sep 2020 kl 14:45

Du bør ha et budsjett og en nøyaktig plan på hvordan badet skal se ut. Har du ikke funnet ut av din stil kan vi hjelpe deg. Våre baderomsmodeller har delikat design og er konstruert for å vare lenge.

Har du satt deg inn i hva du ønsker og hva som du faktisk bør skifte ut? Er det snakk om mindre oppussing som å bytte baderomsinnredning eller skal du legge fliser oppå eksisterende fliser? Vil du bytte ut rør og sluk, plassering av dusj, vask og toalett?

Dette vil ha mye å si for hvor stort budsjett du bør sette av før oppussing, og her er det viktig å være nøyaktig om du skal klare å overholde oppsatt budsjett. Har du oversikt er det lettere å se om dine planer matcher det du faktisk må være klar for å bruke. Det er alltid kjipt når det dukker opp overraskelser underveis og du ikke ha satt av nok penger. Her kan du med fordel konsultere med en fagmann eller firma som du har valgt til å utføre jobben.

Hvor mange bruker badet til daglig? Hva slags vegger og gulv skal du ha? Har du sett deg ut en stil?

Moderne stil eller klassisk stil? Ønsker du alt i porselen, eller foretrekker du andre materialer som tre eller til og med stein? Dette er ting som kan påvirke kostnadene mye, og er lurt å avklare så fort som mulig.

 

Planløsning, materialer, stil og design

Ved å stille seg slike spørsmål kan du få god kontroll før oppstart og spare penger.

Det folk flest ønsker er en like god, og kanskje aller helst bedre planløsning på badet etter oppussing. Tenk derfor igjennom hvor du ønsker å plassere toalett, vask, dusj, belysning og hva du trenger av innredning og oppbevaring på badet.

Strai hjelper deg mer enn gjerne med tips og råd når det kommer til stil, design og planløsning slik at badet blir nøyaktig slik du har drømt om! Finn nærmeste forhandler eller book et møte så hjelper vi deg.

Bruk fagpersoner der det er nødvendig

Husk at det er strenge krav til å pusse opp bad og at du må følge våtromsnormen. Bruk fagpersoner til å gjennomføre baderomsprosjektet og dersom badet som skal erstattes er gammelt, kan det lønne seg å sjekke eksisterende rør, sluk og membran før prosjektet starter.

Badet er et av de mest kostbare rommene å pusse opp og det er derfor viktig at ting blir gjort på en skikkelig måte.

 

Husk å få dokumentasjon av håndverker

Etter at jobben er gjort må du ikke glemme om å be om dokumentasjon av håndverkere etter endt arbeid. Det er alltid fint å ha oversikt over faktisk hva som er gjort:

  • Informasjon om hvordan ting er gjort, med henvisninger til forhåndsgodkjente løsninger.
  • Informasjon som dokumenterer at materialene som er valgt tåler det de skal tåle (av vann- og damppåkjenning) og at de er brukt i samsvar med forutsetningene.
  • Vanlig FDV - Forvaltning, drift og vedlikehold - altså hvordan badet skal rengjøres og brukes, når slitedeler skal skiftes etc. 

 Listen er hentet fra Huseiernes Landsforbund.

Du har alt å tjene på å be om dokumentasjon. Du får en oversikt over hvordan badet er bygget opp. Det er også flott å kunne dokumentere badets tilstand og oppbygning ved videresalg.

Du kan gjøre noe av oppussingen selv, men husk at det er du som står ansvarlig for at det er gjort på riktig måte.


Ta kontakt med oss hvis du har spørsmål.