28. jan 2022 kl 09:36

Slik vil vi ha det på kjøkkenet i 2022

Det siste året har vært preget av mer tid hjemme – og tendensen viser at våre nye rutiner vil være med oss i tiden fremover. Dette stiller høyere krav til hjemmene våre, og hvordan vi vil ha det rundt oss. Her presenteres tre fremtredende stiler som vi vil se mer av i 2022, der begreper som trygghet, natur og funksjonalitet er gjennomgående.

28. jan 2022 kl 09:36 Kristoffer

Ann Iren Kampesveen, daglig leder for Strai Kjøkken Lillehammer.

Funksjonelt og holdbart 

Tendenser viser at funksjonalitet og holdbarhet på kjøkkenet blir stadig viktigere. Mange ønsker høyskap, fremfor kombinasjonen over- og underskap, integrerte lys i innredningen, benkeventilator, innebygde skap og plassbygde løsninger. Dagens løsninger og utforminger skal være funksjonelle og lekre, men ikke ruvende.

Kjøkkenet brukes ikke lenger bare til matlaging, men også som spiseplass, hjemmekontor og hobbyrom – rommet planlegges og skreddersys basert på brukernes behov. Gode kvaliteter som slites og eldes på en vakker måte tilrettelegger for at kjøkkenet skal være et flerbruksrom som holder i mange år. Vi søker holdbarhet i leverandør, materialer og utforming, og lokal produksjon, kvalitet og bærekraft er særlig viktig, spesielt for den yngre målgruppen. I tillegg har tiden vi lever i gjort det viktigere for oss å støtte norsk industri og lokale arbeidsplasser.

Den berømte kjøkkenøya har kommet for å bli. Den gir mer oppbevaring og tilrettelegger for at flere kan oppholde seg på kjøkkenet samtidig.

Mange ønsker høyskap, fremfor kombinasjonen over- og underskap. Løsningen gir økt lagringsplass og rammer inn kjøkkenet.

Naturlig og lyst

De siste årene har naturmaterialer i ulike utforminger dominert norske hjem og kjøkken – og dette blir ikke mindre aktuelt i 2022. Endringene i samfunnet har fått oss til å søke hjem. Dette gjenspeiles også i interiørstil og materialbruk. Vi rendyrker den skandinaviske designstilen og ønsker å reflektere den norske naturen inne.
Treverk, stein og farger i en dus og naturlig fargepallett fortsetter å stå sterkt. Naturlig lys er også noe vi i større grad tilrettelegger for på kjøkkenet, og i hjemmet generelt. Treverk lever med det naturlige lyset og endrer karakter gjennom dagen, noe som gir en ekstra dimensjon til materialet.
– Integrert lys i kjøkkenet har blitt mer etterspurt. Vi vil ikke lenger ha innfelte downlights, men dekorlamper som gjør litt mer ut av seg, og også lys inne i skuffer og skap, forklarer Ann Iren Kampesveen, daglig leder for Strai Kjøkken Lillehammer.

Besseggen hvitpigmentert har overflate i eikefinér som er børstet for å få fram treverkets karakteristiske struktur.

Treverk lever med det naturlige lyset og endrer karakter gjennom dagen, noe som gir en ekstra dimensjon til materialet.

Nyheten Vinje har en lekker, slett overflate i ask. Frontene har stående treretning, som viser treets struktur og årringer på en virkningsfull måte.

Lunt og omsluttende

Lyst treverk har dominert interiøret de siste sesongene, og verden har omfavnet typisk skandinavisk design. Nå har mørkt treverk for alvor meldt sin ankomst, ikke bare på møbler og interiørdetaljer, men også på kjøkkenet. Det elegante, men, samtidig sobre uttrykket, er lunt og omsluttende.
– Den stramme, stringente og lyse skandinaviske stilen er fortsatt like aktuell, men vi ønsker å kombinere dette med varme og koselige interiørelementer. Lange vintre og mer tid hjemme gjør også at vi søker trygghet og vil ha det lunt hjemme og på kjøkkenet, forklarer Ann Iren Kampesveen.
Røkt eik, valnøtt og nougat er noen finisher som utmerker seg. Mørke kjøkken kan lekkert kombineres med andre trevarianter og fungerer godt i både fargesterke og mer minimalistiske hjem.

Kjøkkenmodellen Femunden i fargen Mørk Brun Eik Dekor gjengir trestruktur og -mønster på en naturtro måte.

Besseggen i fargen Nougat har underlimte gripelister i heltre eik som en integrert del av kjøkkenet. Modellen har en matt, beiset overflate.

Besseggen i hvitpigmentert eik har et lunt og omsluttende uttrykk. Utførelsen gjør seg ekstra godt med matte, svarte detaljer og hvitevarer.

Vi tegner ditt kjøkken

Bestill tegnetime hos våre erfarne kjøkkenkonsulenter. Du kan selv velge om du vil komme til et møte hos en av våre forhandlere, eller om du ønsker et videomøte.

Bestill tegnetime