Kl. 08.00:
5 dl vann blandes med:
5 dl mel og
1/8 ts med tørrgjær (0,5 g)
La dette stå og gjære i 5 timer og tilsett så: 2 ts salt, 1/3 ts tørrgjær (2 g)
Kl. 13.00:
Ha i 2 dl vann, 50 g sammalt hvete og ca. 6 dl mel. Deigen skal ikke være tykk, men noe flytende.
La dette heve til kl. 18.00
Ha så masse mel på benken og hell deigen over melet. Del den i to og fold
hver av dem mange ganger med litt mel så man får masse luft inn i emnene. Bare skvis ut deigen og brett dem over.
Nå må du ha hevekurver. Disse har de på Clas Ohlson. Dryss mel i disse og legg emnene oppi kurvene. Dryss mel på toppen og legg et klede på toppen.
Sett i kjøleskapet til neste dag. Dagen etter kl. 08.00 – sett stekeovnen på 250 grader og ha en jerngryte i ovnen. Når ovnen er varm tar du ut gryta og har litt grovt mel i bunnen av den.
Legg i den kald- hevede deigen med mønsteret opp. Dryss over litt maldonsalt på toppen Sett på lokket og sett gryta i ovnen og stek 20 minutter.
Ta av lokket og stek videre i 20 minutter så er det klart