Tronds pannestekte gladmarkrell med rabarbrasuppe
17. sep 2020 kl 14:45
Del
Ingredienser til 2 personer
4 makrell
3 ss smør
2 vårløk 1 liten bunt gressløk Salt og pepper 2 rabarbrastenger
4 dl vann
2 dl sukker
1 liten kvast med mynte eller sitronmelisse
FREMGANGSMÅTE:
- Kutt rabrabraen i tynne skiver og kok disse opp med sukker og vann. La det trekke i 1 minutt og sett det så til avkjøling. Når det er romtemperert, har du i finsnittet sitronmelisse. Ha suppen i boller og serverved siden av makrellen.
- Makrellen fileteres og og rygg- beinene skjæres bort. Skyll filetene lett og tørk godt av dem.
- Krydre med salt og pepper og ha filetene i varm steke- panne sammen med smøret. Stek dem kun på skinnsidentil varmen begynner å trenge helt igjennom. Snu dem 5 sekunder over på kjøtt- siden før de legges over på fat.
- Fres fintsnittet vårløk i smøret i 10 sekunder. Hell over fisken og dryss over gressløk.
- Serveres med nypoteter og sommerkål.