4 makrell 3 ss smør 2 vårløk 1 liten bunt gressløk Salt og pepper 2 rabarbrastenger 4 dl vann 2 dl sukker 1 liten kvast med mynte eller sitronmelisse
FREMGANGSMÅTE:
Kutt rabrabraen i tynne skiver og kok disse opp med sukker og vann. La det trekke i 1 minutt og sett det så til avkjøling. Når det er romtemperert, har du i finsnittet sitronmelisse. Ha suppen i boller og serverved siden av makrellen.
Makrellen fileteres og og rygg- beinene skjæres bort. Skyll filetene lett og tørk godt av dem.
Krydre med salt og pepper og ha filetene i varm steke- panne sammen med smøret. Stek dem kun på skinnsidentil varmen begynner å trenge helt igjennom. Snu dem 5 sekunder over på kjøtt- siden før de legges over på fat.
Fres fintsnittet vårløk i smøret i 10 sekunder. Hell over fisken og dryss over gressløk.
Info & personvernVi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info