Hvordan innreder man en ærverdig herregård fra 1600-tallet? Utfordringen ble å finne et tidløst og likevel moderne kjøkken som kler den historiske atmosfæren. I et vakkert jordbrukslandskap på Torsnes bare ti minutter unna gamlebyen i Fredrikstad, ligger ærverdige Nes Herregård.
HVEM BOR HER?
NAVN: Silje Kristin Fosdahl, Edvard Fosdahl og deres datter Eva Louise
YRKE: Lærer og elektronikkingeniør/bonde
BOR: Torsnes, Fredrikstad
FAVORITT: Landhandelskuffer, en ekstra detalj som skiller seg ut!
BESTE TIPS: Ekstra høye overskap for full plassutnyttelse
Det staselige hovedhuset fra 1650 ble bygget opp i empirestil etter en brann i 1827. Utenfor renner det som er igjen av kanalene og vollgravene stille. Stedets historie skriver seg enda lengre tilbake, noe man umiddelbart merker. Den særegne atmosfæren ønsket Edvard og Silje Kristin å bevare.
Underveis i planleggingen ønsket de seg en kjøkkenøy. Men etter å ha kjent godt etter landet de på at Edvards mor nok fant det beste utgangspunktet når hun innredet kjøkkenet på nytt i 1992. – Vi hadde lyst på en kjøkkenøy, men skjønte raskt at en slik øy ville stjele mye plass. Vi beholdt derfor benken slik den var, i en kortere variant så vi fikk til å snu retningen på kjøkkenbordet for bedre plass rundt bordet, forteller Edvard som beskriver kjøkkenet som herregårdens hjerte.
Benken under vinduet er et viktig innslag som er blitt en riktig kosekrok, tilpasset de lave vinduene med dype karmer som jenta deres liker å klatre i. I skuffen under benken kan hun selv hente frem leker som det passer henne. – Sittebenken er vi veldig fornøyd med. Skuffene med leker til datteren vår er virkelig mye i bruk. Vi er også fornøyd med de høye overskapene som gjør at vi får utnyttet takhøyden godt. – Siden takhøyden er på hele tre meter har vi utnyttet plassen med høye overskap, forteller Ann-Karin Beck Hansen fra Strai Kjøkken i Sarpsborg.
Denne familien har Blindleia, sjekk ut modellen Blindleia her!