Derfor elsker influenser @villaknutsen jobben sin

Trebarnsmamma og ambassadør for Strai Kjøkken, Susanne Kvaløy-Knutsen, også kjent under kontoen @villaknutsen, vil at leserne hennes skal få inspirasjon til å utvikle sin egen stil.

Fakta @villaknutsen

Navn: Susanne Kvaløy-Knutsen
Alder: 38 år
Sosial status: Gift, tre barn på 9, 16 og 18 år
Yrke: Utdannet hjelpepleier
Bor: Født i Stavanger, bor i Kristiansand
Interesser: Alt som har med hjem og interiør å gjøre

– Kjøkkenet er husets hjerte. For meg er det boligens viktigste rom, sier influenser Susanne Kvaløy Knutsen fra Kristiansand

– Hvis jeg kan bidra til at folk får trygghet for sin egen stil og smak gjennom instagrammen min, så er jeg kjempefornøyd, sier Susanne. Med 25 000 følgere og daglige oppdateringer på Instagram-kontoen sin @villaknutsen, sprer hun inspirasjon og innsikt i alt som har med farger, materialvalg, form og innredning innenfor husets fire vegger å gjøre.

Nylig ble hun nominert til Gullfjæren sammen med tre andre influensere i en nasjonal kåring av Norges fineste kjøkken. Hun begynte å legge ut innhold på Instagram for tre år siden, og har blitt mer og mer aktiv, etter hvert som flere bedrifter har oppdaget henne og har et ønske om samarbeid.

– Det er utrolig artig at så mange setter pris på det jeg deler, sier Kristiansand-influenseren. Den siste tiden har hun hatt mye å skrive om på hjemmebane, ettersom familien har foretatt en totaloppussing av husets hovedetasje. Kjøkkenløsningen har fått spesielt mye oppmerksomhet på Instagram. Forklaringen er enkel:

– For meg er kjøkkenet husets desidert viktigste rom. Her tilbringer vi bortimot 80 prosent av tiden. Her kan vi bli sittende hele kvelden når vi har venner på besøk. Det er også familiens samlingspunkt. Om ettermiddagene samles hele familien på fem rundt kjøkkenøya for å spise middag sammen. Det er kvalitetstid for oss, sier Susanne.

Se våre kjøkkenmodeller

Løsningen med kjøkkenøy som fungerer som spiseplass og arbeidsplass, er innertier.

Susanne er opptatt av at man skal finne sin egen stil og ikke blindt følge trender. Lyse fronter er tidløst og kan kombineres med farger på gulv, vegger og møblement. Tregulvet er levert av Boen.

En krevende kunde

Oppussingsprosjektet har vært en lang reise for hele familien. Susanne tok ansvar for all planlegging av prosjektet. Hun og mannen stod selv for alt håndverksarbeideren.  

Susanne tok et spesielt ansvar for kjøkkenet, og på den fronten hadde hun mange idéer i hodet. Hun var innom flere kjøkkenleverandører, uten at hun fant det hun lette etter. Helt til hun tok hun turen innom Strai Kjøkken Kristiansand i Sørlandsparken. Da ble det full klaff.

– Jeg var nok en krevende kunde, med massevis av spørsmål og innspill. Men jeg opplevde å bli lyttet til og tatt på alvor. Salgskonsulent Anette Erichsen Vetrhus jobbet effektivt og skisset opp ulike alternativer. Sammen fant vi akkurat de løsningene jeg var ute etter, forteller Susanne.

Hun sier at en god kjøkkenselger bør ha evne til å sette seg inn i kundens smak, ønsker og behov. Ved å være en god lytter, samtidig som man gir profesjonell veiledning, sørger selger for at kunden får et kjøkken vedkommende trives i.

– Anette og de andre selgerne på Strai Kjøkken er virkelig kreative og ser løsninger som sikrer best mulig utnyttelse av arealet man har til disposisjon, sier Susanne.

Slik vil vi ha det på kjøkkenet i 2022

Det siste året har vært preget av mer tid hjemme - og tendensen viser at våre nye rutiner vil være med oss i tiden fremover. Dette stiller høyere krav til hjemmene våre, og hvordan vi vil ha det rundt oss. Her presenteres tre fremtredende stiler som vi vil se mer av i 2022, der begreper som trygghet, natur og funksjonalitet er gjennomgående.

Les mer

Nordisk med en tvist

Selv falt Susanne for et lyst kjøkken: modell Lista, med skapløsninger og hvitevarer innfelt i vegg og en diger kjøkkenøy med skuffer og sitteplasser. Valget falt på en dekton Arga benkeplate fra Pfp som tåler nesten hva som helst; glovarm kasserolle, glovarmt fett og rødvinsflekker.

– Kjøkkenet er både en samlingsplass og en arbeidsplass og må tåle hard påkjenning. Derfor er det viktig å velge kvalitetsprodukter. Stilmessig gikk jeg for en ren nordisk stil, med en liten vri: Et armatur i hvitt gull og et innfelt glasskap bidrar med litt eksklusivitet og personlighet, sier hun.

Bestill katalog

Få masse inspirasjon i våre flotte kataloger. Her kan du også bestille vår nye hovedkatalog hjem til deg.

Les mer

Et annet grep hun er stolt av, er organiseringen av elektriske kjøkkenredskaper, som food prosessor, kaffemaskin og kjøkkenmaskin.

– Jeg samlet alt i et høyskap, med tilstrekkelig antall kontakter. Da unngår man at de tar benkeplass og skaper rot. En god idé, spør du meg.

 

Alle foto: Jan Peter Lehne

Drømmer du om nytt kjøkken, bad eller garderobe? 

Våre dyktige konsulenter er med deg gjennom hele prosessen, fra planlegging til ferdig montert. 
De skreddersyr den perfekte løsningen - akkurat slik du drømmer om. 

 

Info & personvern Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Aksepter», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info